Asbest Waddinxveen

Asbest is zeer gevaarlijk voor de gezondheid; dat weten we omdat we dat zo vaak gehoord hebben. Echter wat is asbest precies, hoe herken je het, waarom moet je het zo snel mogelijk saneren en wat zullen dan de kosten zijn?

Deze website is in het leven geroepen om mensen met asbest in hun woning of bedrijfspand in Waddinxveen verder te helpen. Het landelijk netwerk van asbestbedrijven dat we hier aanbieden geeft jou als particulier of MKB-er de mogelijkheid om in contact te komen met specialisten uit regio Waddinxveen of omstreken.

Stap 1: Asbest inventariseren

Asbest inventarisatie Waddinxveen De eerste stap naar een asbestvrije leefomgeving is het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie. Dit is wettelijk bepaald en betekent dit dat er een specifiek protocol gevolgd dient te worden om te controleren of er daadwerkelijk asbest in het gebouw aanwezig is.

Ben je benieuwd naar de kosten voor zo een rapport? Die hebben we hieronder voor je opgesomd. De gemiddelde kosten in Waddinxveen zijn vooral afhankelijk van het type inventarisatie.

Type asbestinventarisatie Toelichting Gemiddelde kosten
Inventarisatie type 0 Dit is de goedkoopste optie en bestaat uit een visuele beoordeling van direct waarneembare asbest €100 – €250
Inventarisatie type A Dit is een inspectie van direct waarneembare asbest en een uitgebreid rapport betreffende het soort asbest en de exacte locatie ervan €250 – €400
Inventarisatie type B Dit onderzoek wordt gedaan als men na inventarisatie type A vermoedt dat er zich asbest in een woning bevindt dat niet waarneembaar is €600 – €1500

Bekijk ook ‘kosten inventarisatierapport‘ voor meer informatie over de globale kosten of vraag gratis offertes voor jouw opdracht aan zodat je de exacte kosten kunt achterhalen.

Stap 2: Asbest saneren

Je kunt asbest zelf gaan saneren (in specifieke gevallen) of een gecertificeerd SC-540 bedrijf uit Waddinxveen inschakelen.

A) Zelf asbest verwijderen

Zelf asbest verwijderenAsbest hoeft niet altijd verwijderd te worden. Dat kan als het gaat om minder dan 35 m2 asbestafval. Bijvoorbeeld in het geval van een klein schuurtje met een aantal asbesthoudende golfplaten erop.

Als je de platen goed verpakt en bij een milieustation in jouw gemeente Waddinxveen inlevert dan ben je al snel klaar.

B) Asbestbedrijf inschakelen

Asbestbedrijf inhurenAls je van plan bent om een asbestbedrijf uit Waddinxveen in te schakelen dan moet je eerst een asbestinventarisatie laten uitvoeren voordat zij het asbest daadwerkelijk kunnen verwijderen. Op pagina ‘asbest herkennen‘ en ‘verwijderen‘ lees je hier meer over. Wil je in contact komen met asbestbedrijven dan is het raadzaam om offertes op te vragen en deze naast elkaar te leggen. Je kunt zo tot wel 20% op de kosten voor sanering besparen.

Subsidie in 2018 en 2019 Waddinxveen

Particulieren, (agrarische) bedrijven, non-profit organisaties in Waddinxveen kunnen gebruik maken van de subsidieregeling die de Rijksoverheid aanbiedt. Er is in totaal €75 miljoen euro voor de periode 2016 tot en met 2019, of tot het totale beschikbare budget aan subsidie is uitgeput beschikbaar. Echter gaat het erg snel met de subsidie en is het verstandig om er snel bij te zijn.

Bron: www.rvo.nl/subsidie-asbest

Offertes vergelijken = besparen tot wel 20%

Het is altijd verstandig om eerst de tarieven van asbestsaneerders in je regio te vergelijken voordat je een keuze maakt. Geef je wensen in het offerteformulier aan en er zullen spoedig max. 5 asbestbedrijven contact met je opnemen. Door te kiezen voor de beste deal kun je tot wel 20% op je opdracht besparen.

Vul nu jouw postcode in en kom in contact met asbestbedrijven in Waddinxveen

Bijv. 1234AA