Asbest verwijderen

Asbest verwijderen en nog geen inventarisatierapport? Dan is het verstandig om eerst een asbest inventarisatie uit te laten voeren.

Heb je zo een SC-540 rapport dan kun je een asbestbedrijf inschakelen. Voor het verwijderen heb je echter 2 keuzes:

  1. Zelf asbest verwijderen (minder dan 35 m2 afval en zonder rapport)
  2. Erkend SC-530 asbestbedrijf verwijderd asbest (rapport verplicht)

De kosten zijn onder andere afhankelijk van hoeveel asbest er gesaneerd moet worden.

1. Zelf asbest verwijderen

Asbest is zeer gevaarlijk, dat weten we. Echter is het zo dat je het niet altijd hoeft te verwijderen en dat je het in sommige gevallen zelf mag doen. Zelf asbest verwijderen kan als het gaat om minder dan 35 m2 asbestafval. Dit kan zijn als het bijvoorbeeld gaat om een klein schuurtje met een aantal asbesthoudende golfplaten erop. Als je de platen goed verpakt en in een speciale asbestzak bij een milieustation in jouw gemeente aanbiedt dan ben je al snel klaar.

2. Asbestbedrijf inschakelen

Als je van plan bent om een bedrijf in te schakelen dan moet je eerst een asbestinventarisatie laten uitvoeren voordat zij het asbest daadwerkelijk kunnen verwijderen. Op pagina asbest herkennen lees je hier meer over.

Er zijn 2 manieren (couveuse of containment methode) om het asbest te verwijderen. Een specialist kan je meer vertellen over de mogelijkheden. Vraag hier gratis offertes op om een indicatie van de kosten te krijgen.

Hoe wordt asbest verwijderd? Een video:

Kosten asbest verwijderen

Het verwijderen van asbest kost veel geld, dat mag duidelijk zijn. Mocht je het niet zelf kunnen verwijderen dan zal een asbestbedrijf dit voor je doen. De kosten zijn dan:

1 ruimte tot 35 m2: € 750 – € 950
2 ruimten tot 40 m2: € 850 – € 1000
2 ruimten tot 70 m2: € 1500 – € 2000
3 ruimten tot 50 m2: € 1000 – € 1500

Asbesthoudende golfplaten op daken hebben een andere kostprijs en worden per m2 golfplaat berekend. De kosten voor sanering van deze golfplaten zijn:

1 – 10 m2: € 500 – € 600
11 – 20 m2: € 600 – € 700
21 – 30 m2: € 700 – € 750
31 – 50 m2: € 750 – € 800

Meer informatie over de kosten vind je op pagina ‘kosten asbest verwijderen‘.

Subsidie asbest verwijderen

Particulieren, (agrarische) bedrijven, non-profit organisaties en overheden kunnen gebruik maken van de subsidieregeling die de RVO aanbiedt.

Het totale beschikbare budget voor de regeling is €75 miljoen euro voor de periode 2016 tot en met 2019, of tot het totale beschikbare budget aan subsidie is uitgeput.

De uitputting van het totale budget verloopt op dit moment erg snel. Het totaal beschikbare budget van €75 miljoen kan daardoor eind 2018 zijn uitgeput. Na uitputting van het totale budget zal er geen nieuw budget meer bijkomen, dit betekent op=op! Dien daarom na de sanering van het asbestdak zo spoedig mogelijk jouw subsidieaanvraag in!

Bron: www.rvo.nl/subsidie-asbest

Offertes vergelijken = geld besparen

Het is raadzaam om eerst de tarieven van asbestbedrijven in jouw regio te vergelijken voordat je een keuze maakt. Geef je wensen in het offerteformulier aan en er zullen max. 5 asbestbedrijven gratis en vrijblijvend contact met je opnemen. Door te kiezen voor de beste offerte kun je tot wel 20% op je klus besparen.