Asbest inventarisatie

Een zogeheten asbestinventarisatierapport wordt als eerste opgesteld voordat men asbest in een woning of pand kan gaan saneren. Zo een rapport is verplicht en geeft het aan waar zich asbest bevindt en welke soort het betreft. Eveneens staan de gezondheidsrisico’s voor de bewoners beschreven.

Omdat zo een rapport verplicht is kan het in sommige gevallen ook als een verrassing komen. Als je bijvoorbeeld een (oud) gebouw wilt slopen dan dien je zo een rapport te kunnen overhandigen aan de gemeente bijvoorbeeld. Het moet voor iedereen duidelijk zijn dat er geen asbest in het gebouw bevindt en dat er dus gesloopt kan worden zonder schade aan de leefomgeving toe te brengen.

Inventariseren asbest rapport SC-540

Kosten asbestinventarisatie

Omdat er verschillende type rapporten zijn zullen de kosten voor zo een onderzoek dus ook verschillen. Als je kiest voor Type 0 dan ben je goedkoop uit. Het is een snelle methode om vast te stellen of er asbest aanwezig is maar is niet altijd even geschikt. Bij sloop is zo een rapport niet voldoende en is een duurdere Type A of B rapport nodig.

De kosten zijn vooral afhankelijk van de type inventarisatie, er zijn er 3. Benieuwd naar de exacte kosten en welk rapport jij nodig hebt? Kom dan in contact met asbestbedrijven in jouw regio.

Type asbestinventarisatie Toelichting Gemiddelde kosten
Inventarisatie type 0 Dit is de goedkoopste optie en bestaat uit een visuele beoordeling van direct waarneembare asbest €100 – €250
Inventarisatie type A Dit is een inspectie van direct waarneembare asbest en een uitgebreid rapport betreffende het soort asbest en de exacte locatie ervan €250 – €400
Inventarisatie type B Dit onderzoek wordt gedaan als men na inventarisatie type A vermoedt dat er zich asbest in een woning bevindt dat niet waarneembaar is €600 – €1500

Zie ook pagina ‘asbestinventarisatie kosten‘.

Is er een subsidie?

Particulieren, (agrarische) bedrijven, non-profit organisaties en overheden kunnen gebruik maken van de subsidieregeling die de RVO aanbiedt.

Het totale beschikbare budget voor de regeling is €75 miljoen euro voor de periode 2016 tot en met 2019, of tot het totale beschikbare budget aan subsidie is uitgeput.

De uitputting van het totale budget verloopt op dit moment erg snel. Het totaal beschikbare budget van €75 miljoen kan daardoor eind 2018 zijn uitgeput. Na uitputting van het totale budget zal er geen nieuw budget meer bijkomen, dit betekent op=op! Dien daarom na de sanering van het asbestdak zo spoedig mogelijk jouw subsidieaanvraag in!

Bron: www.rvo.nl/subsidie-asbest

Offertes vergelijken = geld besparen

Het is raadzaam om eerst de tarieven van asbestbedrijven in jouw regio te vergelijken voordat je een keuze maakt. Geef je wensen in het offerteformulier aan en er zullen max. 5 asbestbedrijven gratis en vrijblijvend contact met je opnemen. Door te kiezen voor de beste offerte kun je tot wel 20% op je klus besparen.