Asbest afvoeren

Als het gaat om minder dan 35 m2 asbesthoudend materiaal dan mag je zelf gaan saneren. Let wel op de volgende zaken als je gaat afvoeren.

  • Afval stort je bij een milieustation in jouw gemeente.
  • Het afval moet in gesloten zakken (big bags) aangeboden worden.

Gaat het om meer dan 35 m2 dan dien je een asbestbedrijf in te schakelen. De kosten voor sanering zijn onder andere afhankelijk van hoe groot de ruimte(s) is/zijn en het soort materiaal. Moet er veel sloopwerk aan te pas komen? Dan zijn de kosten natuurlijk hoger.

asbest afvoeren

Waar?

Als het om minder dan 35 m2 gaat dan mag je hechtgebonden asbest (bijv. asbest golfplaten) zelf demonteren en afvoeren. Vraag toch even bij je gemeente na wat de procedures zijn en waar je eventueel op moet letten.

Hoe?

Asbestafval moet je in gesloten zakken aanbieden bij het milieustation. Deze mogen niet gescheurd zijn. Het beste kun je daarom kijken of je gratis zakken bij zo een station kunt krijgen. Het gaat in veel gevallen om zogenoemde big bags.

Welke kosten?

Als het om een kleine hoeveelheid asbest gaat dan kun je vaak zelf gaan afvoeren. De kosten zullen dan reuze meevallen omdat het aanbieden van het afval bij een milieustation gratis kan. Gemeentes bieden deze service aan omdat ze niet willen dat er elders illegaal gedumpt wordt. Moet je echter wel een specialist inhuren? Kijk dan op deze pagina voor de globale kosten. Wil je de exacte kosten weten? Vraag dan gratis offertes op voor jouw opdracht.

Offertes vergelijken = geld besparen

Het is raadzaam om eerst de tarieven van asbestbedrijven in jouw regio te vergelijken voordat je een keuze maakt. Geef je wensen in het offerteformulier aan en er zullen max. 5 asbestbedrijven gratis en vrijblijvend contact met je opnemen. Door te kiezen voor de beste offerte kun je tot wel 20% op je klus besparen.